torsdag den 24. februar 2011

En Dag på UCF

Her til morgen var vækkeuret sat til kl 7 lokal tid da vi havde en aftale på University of Central Florida (UCF) kl 10, og vi skulle køre ind til Orlando igen. Det var ikke så slemt som jeg havde frygtet at komme op, godt nok have jeg kun fået 4-5 timers søvn, men der var en spændene dag foran mig. Vi startede med en omgang af hotellets morgenmad, hvilket bestod af en helt masse ting der havde alt, alt, alt for meget sukker i, også en kop kaffe. Kaffen var ret god, men bliver nok sidste gang jeg spiser noget af deres morgenmad. Så kl 8:30 gik turen ind mod UCF, jeg var ikke en af dem der kørte da vi nemt kunne være i de 4 store minibusser vi har, hvilket endelig passede mig ganske godt. Vi ankommer i god tid til UCF og har god tid til at fare lidt vild, på det enormt store universitetsområde, der går over 57.000 studerende på UCF. Det gør dog overhovedet ikke noget, for UCF er et utrolig flot universitet, og campus er supper lækkert, temperaturen er væld lige omkring de 18 grader, men solen er endnu ikke kommet rigtig igennem morgen tågen, så det er rigtig fedt at gå lidt rundt mens vi leder efter fysik afdelingen. Da vi finder bygning 121 som huser en del af fysik bliver vi taget varmt imod og placeret i et stort klasselokale, hvor der først blev hold et to timers foredrag om meteorider og exo planeter. Dette var et rigtig godt foredrag, med en meget levende og vidne forelæser. Der efter blev der bestilt pizza og vores kontakt på UCF, formanden for en lokal ”søster” organisation, og nogle flere lavede et ville fysikshow, dog overhovedet ikke på højde med danske fysikshows. De have kun to ting at visse, det ene der lage dig mig og en anden oven på et sømbræt også med et andet sømbræt oven på hvor efter de med en stor hammer smadrede en mursten oven på os.
Der udover smadrede den en banan de havde haft i flydende kvælstof i noget tid, det var ganske underholdende, men nok mest for dem selv… Der efter kom der en og snakkede i 1½ time og rumtid og hvordan man arbejder med at sammensætte relativitets teori, kvante teori og gravitations teori i en ”Teori om alt ting” (sad under store dele af foredraget og tænkte at det da var klart: 42!), men det var meget spændene, dog nogle gange på et niveau der var lidt over hvad jeg kunne følge med til.
Her efter var der lidt kaos omkring hvad vi endelig skulle lave hele eftermiddagen, da vi havde en aftale ved observatoriet kl 20, og nu have 6 timer der skulle bruges til et eller andet, og der var tydeligvis ikke mere planlagt, og vores kontakt skulle til time. Det lykkedes dem dog på ufattelig vis at få stablet en rundtur på deres optiske laboratorier på benene på under en ½ timer. En ½ time som vi brugte på at gå ud og opdage at solen nu for alvor havde fået brændt de sidste skyer væk og der var nok 25-20 grader og høj solskin, virkelig flot vejr!
Den hurtig improviserede rundvisning på UCF’s optiske laboratorier bestod af 3 forskellige laboratorier hvor de arbejde med forskellige dele af laser teknologi, fra hvordan man laver dem, og forskning i hvordan man gjorde dem billigere og stærkere, over hvordan man laver lyslederkablerne, og forskning i hvad for nogle materialer man måske kunne anvende der, til hvordan man lavet stabile laserer som kan bruges til ultra hurtig kommunikation. Det var alt sammen vildt spændene, og meget lære rigt. Dog måtte jeg endnu en gang sande at jeg ikke er fysik studerende, og derfor blev sat af fra tid til anden.
Rundvisningen tog ca en time, hvilket gjorde at vi stadigvæk havde 5 timer der skulle slås ihjel, så vi aftalte et sted at mødes kl 19, også var der ellers fri leg på campus i 5 timer. Hvis det havde været på Aarhus Universitet ville man hurtig have løbet tør for noget at lave, men ikke på UCF. Universitet er en lille by i sig selv, med alt hvad dertil høre af butikker, restauranter og fælles faciliteter. Der udover er universitet designet som en helhed, det er virkelig stor og alt ligger i cirkler ud fra det centrum hvor de har ”Student union”-bygningen som har rigtig mange sociale aktiviteter. Hele området er bare fantastisk, og bare det at gå rundt og observere var en fornøjelse, vi så folk der lavede alt muligt lige fra at løbe ture over at læse eller spille skat til et helt hold der seriøst løb rundt på en stor græsplæne og spille Quidditch! (Vi tog en masse billeder, skal lige se om jeg kan få et af dem her op). Der ud over så var der 25 grader i skyggen, så specielt de amerikanske piger var en sand fornøjelse at gå rundt og se på. Her kunne man godt bruge et semester, men ville nok ikke være akademiske titler man ville jagte mest…

Om aften kl 20 stod vi ude ved UCF’s observatorium, men uheldigvis var der nu kommet et lavet hængende lag skyer ind over Orlando og UCF, så vi kunne ikke komme til at se noget med deres teleskop, vi fik i stedet en masse information om hvad de går og laver, og så nogle af de billeder de før har taget når der ikke var skyer. Det var alt i alt rigtig hyggeligt, men ikke helt hvad vi havde håbet. Men selv astrofysiker kan åbenbart ikke gøre noget med skyer.

Nu er kl ved at være 1 lokal tid og mine 4 værelseskammerater har efter hånden sovet tungt den sidste 1½ time, hvor jeg har tjekket mail(42 nye mails – YEAH 42!!), op rettet denne blog og skrevet dette indlæg. Nu så nu vil jeg til og i seng, er i morgen der er planlagt at NASA vil opsende, så jeg må hellere være udhvilet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar